Pasteijataikina
TAIKINA
1 purkki maitorahkaa
250 g voita
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
TÄYTE
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 pkt härkistä
1 tl chilijauhetta
1 tl paprikajauhetta
suolaa ja pippuria
kananmunaa voiteluun
öljyä paistamiseen
1. Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään kulhossa käsin. Muotoile taikinasta suorakaiteen muotoinen tanko, kääri se elmukelmuun ja aseta jääkaappiin lepäämään.
2. Kuori ja hienonna sipulit pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipulit öljyssä pari minuuttia, mutta älä anna niiden ruskistua. Lisää pannulle Härkis ja paista muutama minuutti. Jos pannu tuntuu liian kuivalta, voit lisätä vähän öljyä. Mausta ruoka chilijauheella, paprikajauheella, suolalla ja pippurilla. Tarkista maku ja säädä tarvittaessa.
3. Kauli taikina ohueksi levyksi ja leikkaa siitä ympyröitä pyöreällä muotilla. Laita jokaisen taikinapohjan päälle lusikallinen täytettä, voitele reunat kananmunalla ja taita pasteijoiksi. Paina reunat kiinni haarukalla. Kypsennä pasteijat öljyssä, kunnes ne ovat kauniin kullanvärisiä. Anna jäähtyä hetken ennen tarjoilua.
Valmistusaika: 40 min
Annosmäärä: 4
Erikoistyövälineet: ympyrämuotti