Sitruunakakku

annosmäärä
12
valmistusaika
30 min
Kokeile tätä helppoa sitruunatäyte kakkuun reseptiä, joka yhdistää suolaisen ja makean makumaailman. Täydellinen jälkiruoka!

Lakritsijauhe: Monipuolinen mauste ruoanlaitossa

Lakritsijauhe on erinomainen lisä monenlaisiin ruokiin ja herkkuihin. Se valmistetaan hienonnettuna lakritsijuuresta, ja sen voimakas, aromaattinen maku tekee siitä erityisen suositun erityisesti makeisten valmistuksessa. Nykyään lakritsijauhetta käytetään kuitenkin yhä enemmän myös suolaisissa ruoissa, mikä avaa uusia mahdollisuuksia kokeileville kokkeille. Lakritsijauhe resepti voi olla joko yksinkertainen tai monimutkainen, riippuen siitä, millaisen makuelämyksen haluat saavuttaa.

Lakritsijauhe resepti suolaisiin ruokiin

Lakritsijauhe resepti sopii erityisen hyvin suolaisten ruokien maustamiseen. Esimerkiksi marinadit saavat uuden ulottuvuuden, kun lisäät niihin pienen määrän lakritsijauhetta. Kokeile maustaa grillattavaa lihaa tai kasviksia sekoittamalla lakritsijauhe suolan, pippurin ja oliiviöljyn kanssa. Tämä yhdistelmä tuo ruokiin hienostuneen, hieman makean sävyn, joka tasapainottaa suolaisuutta täydellisesti. Lakritsijauhe resepti voi sisältää myös tuoreita yrttejä, kuten rosmariinia tai timjamia, jotka korostavat lakritsin ainutlaatuista makua entisestään.

Lakritsijauhe makeissa herkuissa

Makeiden herkkujen ystävät löytävät lakritsijauhe reseptistä lukemattomia inspiraation lähteitä. Lakritsijauhe sopii erinomaisesti esimerkiksi leivonnaisiin, kuten kekseihin ja kakuksiin. Kokeile lisätä sitä esimerkiksi suklaakakkuun, jolloin se tuo siihen syvyyttä ja mielenkiintoisen makuvivahteen. Toinen suosittu lakritsijauhe resepti on jäätelön valmistus – pieni annos lakritsijauhetta ennen pakastamista luo täysin ainutlaatuisen jälkiruoan. Lakritsijauhe sopii myös erinomaisesti kuorrutuksiin, ja sitä voi yhdistää esimerkiksi sitruunatäyte kakkuun, mikä tuo raikkaan kontrastin makeaan leivokseen.

Luovia ideoita lakritsijauheen käyttöön

Lakritsijauhe resepti ei rajoitu pelkästään ruokaan – se on myös loistava lisä juomiin ja muihin herkkuihin. Kokeile esimerkiksi sekoittaa lakritsijauhetta hunajaan ja sitruunamehuun, jolloin saat herkullisen kastikkeen salaatteihin tai jälkiruokiin. Lakritsijauhe sopii myös erinomaisesti aamupalojen täydentämiseen: ripottele sitä puuron päälle tai sekoita jogurtin joukkoon, jolloin arkiaamut saavat pienen luksuksen. Innovatiiviset kokit voivat kokeilla myös yllättäviä makuyhdistelmiä, kuten lakritsia ja chiliä, jotka tuovat ruokiin jännittäviä makuelämyksiä.

Lakritsijauhe resepti tarjoaa siis loputtomasti mahdollisuuksia niin makeiden kuin suolaisten ruokien ystäville. Olipa kyse sitten perinteisistä leivonnaisista tai uusista, rohkeista makuyhdistelmistä, lakritsijauhe on monipuolinen ainesosa, joka tuo ruokiin ainutlaatuisen maailman.

Kokeile tätä helppoa sitruunatäyte kakkuun reseptiä, joka yhdistää suolaisen ja makean makumaailman. Täydellinen jälkiruoka!
Sitruunakakku
12
30 min
Ainekset

1 valmis täytekakkupohja
1 dl laimennettua sitruunamehua kostutukseen
1 dl sitruunamarmeladia voiteluun



SITRUUNATÄYTE
100 g valkosuklaata
2 dl kermaa
100 g sitruunatuorejuustoa
1 rkl lakritsijauhetta



LAKUPÄÄLLYS
2 dl kermaa
5 Kick-patukkaa



KORISTELUUN
1 paketti keltaista sokerimassaa
1 rkl tomusokeria


Valmistus

Tässä kakussa yhdistellään suolaisen ja makean makuja hurjalla tavalla!

1. Leikkaa kakkupohja kolmeen yhtä suureen osaan ja kostuta kukin kerros veteen tai maitoon laimennetulla sitruunamehulla. Voitele alin kerros valmiilla sitruunamarmeladilla ja anna levätä hetken aikaa.

2. Valmista täyte: sulata valkosuklaa mikrossa 20 sekunnin pätkissä, sekoittaen välissä. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon sitruunatuorejuusto sekä lakritsijauhe. Lisää valkosuklaa ohuena nauhana sekoittaen varovasti. Varmista, että valkosuklaa ei ole liian kuumaa, jotta täyte pysyy koossa.

3. Levitä puolet täytteestä alimmaisen kakkukerroksen päälle ja aseta seuraava kerros päälle. Voitele keskimmäinen kerros marmeladilla ja levitä loput täytteestä tasaisesti päälle.

4. Aseta viimeinen kostutettu kakkukerros paikoilleen. Älä huoli, jos täytettä pursuaa hieman yli reunojen – voit siistiä reunat nuolijalla tai leipurinlastalla ja levittää ylimääräisestä täytteestä ohuen kerroksen kakun päälle.

5. Peitä kakku tiukasti tuorekelmulla ja anna sen vetäytyä jääkaapissa yön yli. Poista kelmu seuraavana päivänä.

6. Valmista päällys: mittaa kerma ja paloitellut karkit paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna seosta keskilämmöllä koko ajan sekoitellen, kunnes karkit ovat liuenneet kermaan. Kiehauta seos ja anna sen jäähtyä.

7. Kaulitse sokerimassa tomusokerilla jauhotetulla alustalla reilusti kakkua suuremmaksi levyksi. Kääntele sokerimassalevyä aina välillä ja lisää tomusokeria, jotta levy ei tartu pöytään. Rullaa valmis levy kaulimen ympärille varovasti ja rullaa se auki vetäytyneen kakun päälle kuorrutteeksi.

8. Kastele kätesi tomusokeriin ja painele sokerimassa tiiviisti kakkua vasten poistaaksesi ilmakuplat. Leikkaa ylimenevät reunat pois.

Koristele kakku oman maun mukaan!

Valmistusaika: 30 min + yön yli
Annosmäärä: 10-12

Jäikö nälkä?

Tilaa leivontaideat sähköpostiisi!