Päärynäpaistos

annosmäärä
8
valmistusaika
55 min
Valmista herkullinen uuni päärynä -inkiväärimurupaistos nopeasti! Tämä resepti yhdistää maut täydellisesti.
Päärynäpaistos
8
55 min
Ainekset

PÄÄRYNÄTÄYTE
4 isoa päärynää
2 dl rusinoita
1 dl rouhittuja cashewpähkinöitä
1 dl kuohuviiniä
INKIVÄÄRIMURU
150 g voita
2 cm pala inkivääriä
1/2 dl sokeria
4 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa ja neilikkaa

Valmistus

Päärynä-inkiväärimurupaistos on herkullinen ja erikoinen jälkiruoka, joka yhdistää makean päärynän ja mausteisen inkiväärin täydellisesti!

1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen ja voitele laakea piirakkavuoka voilla tai öljyllä valmiiksi.

2. Kuori päärynät, poista siemenet ja leikkaa ne lohkoiksi. Laita päärynälohkot sekoituskulhoon ja lisää joukkoon rusinat, cashewpähkinät ja kuohuviini.

3. Anna seoksen marinoitua huoneenlämpöisessä noin 15–20 minuutin ajan, kun valmistat inkiväärimurun.

4. Kuumenna laakealla pannulla voi ja lisää raastettu inkivääri. Kun voi alkaa kuplia ja inkivääri tuoksuu, nosta pannu liedeltä ja lisää joukkoon sokeri, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, suola ja jauhettu neilikka. Sekoita tasaiseksi.

5. Kaada päärynäseos voideltuun piirakkavuokaan. Ripottele päälle inkiväärimuru ja tasoita se haarukalla kevyesti päärynöiden päälle.

6. Paista uunin keskitasolla noin 35 minuuttia, kunnes muru on kauniin kullanruskea. Anna paistoksen jäähtyä hieman ennen tarjoilua. Tarjoile esimerkiksi vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Valmistusaika: 55 minuuttia
Annosmäärä: 6–8 annosta

Jäikö nälkä?

Tilaa leivontaideat sähköpostiisi!