Omenapiirakka

annosmäärä
8
valmistusaika
45 min
Valmista herkullinen omena puolukkapiirakka vaniljarahkalla. Tämä helppo resepti on täydellinen jälkiruoka! Kokeile nyt!

Omena-tyrnihillon Terveyshyödyt ja Ravintoarvot

Omena-tyrnihillo on erinomainen valinta terveelliseen ruokavalioon, sillä se yhdistää omenan ja tyrni-monipuoliset ravintoaineet. Tämä herkullinen hillo on erityisen rikas C-vitamiinista, joka vahvistaa immuunijärjestelmää ja auttaa torjumaan flunssia sekä muita infektioita. Lisäksi omena-tyrnihillo sisältää runsaasti kuitua, joka edistää suoliston toimintaa ja ruoansulatusta. Tyrni on myös tunnettu voimakkaista antioksidanttisista ominaisuuksistaan, jotka suojaavat kehoa haitallisilta vapailta radikaaleilta. Säännöllinen omena-tyrnihillon käyttö voi näin ollen tukea kokonaisvaltaista hyvinvointia ja terveyttä.

Omena-tyrnihillon Monipuolinen Käyttö Ruoanlaitossa

Omena-tyrnihillo on erinomainen lisuke, joka sopii monenlaisiin ruokiin ja leivonnaisiin. Se on täydellinen täyte esimerkiksi omenapiirakkaan tai omena puolukkapiirakkaan, joissa sen kirpeä ja makea maku täydentää täydellisesti leivonnaisen makua. Lisäksi hillo sopii erinomaisesti aamupuuron tai jogurtin päälle tuomaan raikasta makuelämystä. Jos haluat kokeilla jotain erilaista, yhdistä omena-tyrnihillo vaniljarahka omenapiirakkaan – tämä yhdistelmä on todellinen herkku! Hilloa voi myös käyttää salaatinkastikkeissa tai levittää paahdetun leivän päälle juuston kera.

Resepti Kotitekoiseen Omena-tyrnihilloon

Omena-tyrnihillon valmistaminen kotona on helppoa ja nopeaa. Tarvitset vain omenoita, tyrnimarjoja, sokeria ja sitruunamehua. Aloita kuorimalla ja paloittelemalla omenat pieniksi paloiksi. Laita ne kattilaan tyrnimarjojen kanssa, lisää sokeri ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes hedelmät pehmenevät. Lisää sitruunamehu ja keitä, kunnes seos paksuuntuu hilloksi. Kun hillo on valmis, siirrä se puhtaisiin purkkeihin ja jäähdytä ennen säilytystä. Tällä reseptillä saat herkullisen hillon, joka sopii esimerkiksi omenapiirakka hillosta tai muihin leivonnaisiin.

Omena-tyrnihillon Säilytys ja Säilyvyys

Omena-tyrnihillon säilyttäminen oikein on avain sen tuoreuden ja maun säilyttämiseen. Valmistuksen jälkeen hillo tulee jäähdyttää huoneenlämpöiseksi ja siirtää puhtaisiin, ilmatiiviisiin purkkeihin. Säilytä hillo jääkaapissa, jossa se säilyy tuoreena useita viikkoja. Jos haluat säilyttää hillon pidempään, voit pakastaa sen pienissä annoksissa. Näin voit ottaa esiin vain tarvittavan määrän kerrallaan, mikä estää turhan pilkkomisen ja pilaantumisen. Oikein säilytettynä omena-tyrnihillo säilyttää ravinteensa ja herkullisen makunsa pitkään.

Omena-tyrnihillo on monipuolinen ja terveellinen lisä ruokavalioosi. Kokeile sitä esimerkiksi omena puolukkapiirakassa, omenapiirakka hillosta tai yhdistä se vaniljarahka omenapiirakkaan – lopputulos on aina herkullinen!

Valmista herkullinen omena puolukkapiirakka vaniljarahkalla. Tämä helppo resepti on täydellinen jälkiruoka! Kokeile nyt!
Omenapiirakka
8
45 min
Ainekset

RUKIINEN PIIRAKKATAIKINA


150 g voita tai margariinia
1 dl taloussokeria tai ruokokidesokeria
1 kananmuna


1 tl leivinjauhetta


1 tl kanelijauhetta
2 dl ruisjauhoja
1 dl kaurahiutaleita tai leseitä



1 dl tyrnimarjoja


1 dl sokeria


3 punaista omenaa


1 purkki vaniljarahkaa
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria


Valmistus

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

2. Tee rukiinen piirakkataikina. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi. Lisää kananmuna vatkaten. Sekoita erillisessä kulhossa kuivat aineet yhteen ja lisää ne vaahdokseen, sekoittaen voimakkaasti. Painele taikina 24 cm:n piirakkavuokaan.

3. Valmista tyrni-omenatäyte. Pyörittele tyrnimarjat sokerissa. Kuori ja hienonna omenat. Sekoita keskenään vaniljarahka, kananmuna ja vaniljasokeri. Levitä sokeroidut tyrnimarjat ja hienonnellut omenat piirakkapohjalle. Kaada päälle vaniljarahkaseos ja tasoita.

4. Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea ja taikina kypsää. Anna piirakan jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja tarjoile esimerkiksi vaniljajäätelön kera.

Valmistusaika: 45 minuuttia Annosmäärä: 8

Jäikö nälkä?

Tilaa leivontaideat sähköpostiisi!