Kinuskimuffinit

annosmäärä
12
valmistusaika
25 min
Valmista herkulliset banaanimuffinit kondensoitu maito kinuski -reseptillä. Nopea ja helppo ohje 12 muffinille!

Banaanimuffinssien Tarina ja Suosio

Banaanimuffinssit ovat nousseet viime vuosina suosituksi herkuksi, joka yhdistää herkullisen maun ja helppouden. Niiden pehmeä rakenne ja luonnollinen makeus tekevät niistä täydellisen valinnan aamiaiselle tai välipalaksi. Erityisen suosittuja ovat banaanimuffinssit, joissa on käytetty kondensoitua maitoa ja kinuskitäytettä. Nämä ainekset tuovat leivonnaisiin täyteläisen makuelämyksen, joka varmasti miellyttää kaikkia. Banaanit lisäävät muffinssien kosteutta ja makeutta, mikä tekee niistä terveellisemmän vaihtoehdon perinteisille leivonnaisille. Kinuskitäyte ja kondensoitu maito antavat muffinssille ainutlaatuisen twistin, joka nostaa ne uudelle tasolle.

Reseptivinkkejä Täydellisiin Banaanimuffinsseihin

Banaanimuffinssien valmistaminen on helppoa, kun käytät oikeita aineksia, kuten kondensoitua maitoa ja kinuskitäytettä. Aloita muussamalla kypsät banaanit sileäksi massaksi. Sekoita erillisessä kulhossa kuivat aineet, kuten jauhot, leivinjauhe ja ripaus suolaa. Toisessa kulhossa vatkaa pehmeä voi ja sokeri, kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa. Lisää kananmunat yksi kerrallaan ja sekoita tasaiseksi. Yhdistä kuivat ja märät aineet varovasti, ja lisää lopuksi muussatut banaanit, kondensoitu maito ja kinuskitäyte. Täytä muffinssivuoat taikinalla ja paista uunissa, kunnes pinnat ovat kullanruskeat. Tämä muffinitaikina on täydellinen pohja myös muille makuyhdistelmille.

Banaanimuffinssien Valmistusohje

Banaanimuffinssien tekeminen on nopeaa ja helppoa, kun seuraat näitä yksinkertaisia ohjeita. Aloita lämmittämällä uuni ja vuoraamalla muffinssivuoat papereilla. Muussaa banaanit ja valmista muffinitaikina yhdistämällä kuivat ja märät aineet. Lisää taikinaan kondensoitu maito ja kinuskitäyte, jotka antavat muffinssille täyteläisen maun. Täytä vuoat taikinalla noin 2/3 osaan asti ja paista uunissa 180 asteessa noin 20–25 minuuttia. Valmiit muffinssit ovat kosteita sisältä ja kullanruskeita pinnasta. Anna niiden jäähtyä hieman ennen tarjoilua, jotta maku pääsee täydellisesti esiin.

Banaanimuffinssien Tarjoilu ja Makuyhdistelmät

Banaanimuffinssit, joissa on kondensoitua maitoa ja kinuskitäytettä, ovat monipuolinen herkku, joka sopii mihin tahansa tilaisuuteen. Tarjoile ne tuoreina kahvin tai teen kera aamiaisella tai välipalana. Voit myös koristella muffinssit esimerkiksi kermavaahdolla, suklaarouheella tai lisätä niiden päälle pienen määrän kinuskitäytettä. Jos haluat luksuselämyksen, yhdistä muffinssit vaniljajäätelön kanssa. Banaanimuffinssit säilyvät hyvin ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa, joten voit nauttia niistä useamman päivän ajan. Ne ovat myös täydellinen valinta retkelle tai piknikille, sillä ne säilyvät hyvin huoneenlämmössä.

Valmista herkulliset banaanimuffinit kondensoitu maito kinuski -reseptillä. Nopea ja helppo ohje 12 muffinille!
Kinuskimuffinit
12
25 min
Ainekset

KINUSKITÄYTE
1/2 tölkkiä kondensoitua maitoa
1 rkl voita
ripaus suolaa



MUFFINITAIKINA
2 kananmunaa
2 dl fariinisokeria
80 g juoksevaa margariinia
1/2 tölkkiä kondensoitua maitoa
1 dl kaurahiutaleita
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus vaniljasokeria
3 kypsää banaania
tomusokeria viimeistelyyn


Valmistus

1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele muffinipelti voidella tai käytä leivinpaperia.

2. Valmista kinuskitäyte: Kuumenna laakealla pannulla kondensoitua maitoa keskilämmöllä. Vispaa voimakkaasti, kunnes koostumus on tasainen ja nestemäinen. Ruskista kondensoitua maitoa noin 10 minuuttia sekoitellen, kunnes se alkaa kuplia voimakkaasti ja väri muuttuu kullanruskeaksi. Lisää joukkoon voi ja anna kiehua vielä muutama minuutti. Mausta ripauksella suolaa.

3. Anna kinuskitäytteen jäähtyä hetki ja kaada se tasaisesti muffinipellin pohjille.

4. Valmistele muffinitaikina: Vaahdota keskenään kananmunat ja sokeri vaaleaksi ja ilmavaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon juokseva margariini, loput kondensoidusta maidosta ja kaurahiutaleet. Sekoita erikseen kuivat ainekset (jauhot, leivinjauhe, suola) ja siivilöi ne taikinan joukkoon. Muussaa banaanit haarukalla soseeksi ja viipaloi yksi banaani koristeluun. Sekoita banaanisose taikinaan varovasti nostellen, jotta ilmakuplat säilyvät.

5. Kaada taikina muffinivuokiin ja sekoita kevyesti. Koristele päälle banaaniviipaleilla. Paista muffineita uunin keskitasolla noin 10–12 minuuttia, riippuen vuoan koosta.

6. Tarkista ohuella tikulla, että muffinitaikina on kypsää. Nosta muffinit jäähtymään. Kinuskitäyte kuplii paiston aikana, mutta asettuu jäähtyessään muffinien pinnalle.

Tarjoile jäähtyneet muffinit tomusokerilla viimeisteltyinä.

Valmistusaika: 25 minuutt
ia Annosmäärä: 12 muffinia

Jäikö nälkä?

Tilaa leivontaideat sähköpostiisi!