Hedelmäkakku
Hedelmäkakku
Ainekset
5 dl kuivahedelmiä
pähkinöitä
0,5 dl konjakkia, rommia tai punssia
200 g voita
2,5 dl sokeria
3 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Valmistus
1. Voitele kaksi leipävuokaa ja ripottele niiden pohjille ja reunoille korppujauhoa.
2. Hienonna hedelmät ja pähkinät. Sekoita ne alkoholin kanssa ja anna seoksen maustua vähintään puoli tuntia tai mieluiten yön yli.
3. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, vatkaten jokaisen munan hyvin seokseen. Sekoita joukkoon jauhot, joihin on lisätty leivinjauhe. Lisää hedelmäseos ja kaada taikina vuokaan.
4. Paista uunissa noin tunti 175-asteisessa uunissa, kunnes leivoksen pinta on kaunis ja kultahtava.