Kikhernerieskat

annosmäärä
4
valmistusaika
30 min
Valmista herkulliset rieskat nopeasti! Tämä helppo resepti käy täydellisesti voileipäten tai hummuksen kanssa. Kokeile nyt!
Kikhernerieskat
4
30 min
Ainekset

230 g esikypsennettyjä kikherneitä
+ 1 rkl oliiviöljyä
25 g tuorehiivaa
2 dl vettä
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 rkl rypsiöljyä
1 dl seesaminsiemeniä koristeeksi

Valmistus

1. Valuta ja huuhtele esikypsennetyt kikherneet kylmällä vedellä huolellisesti. Jos käytät kuivattuja kikherneitä, muista liottaa ne edellisenä päivänä ja keittää pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Soseuta kypsät kikherneet oliiviöljyn kanssa sauvasekoittimella sileäksi massaksi.

2. Esilämmitä uuni 225 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

3. Sekoita tuorehiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää se kikhernesoseeseen. Mittaa taikinaan kaikki kuivat aineet ja sekoita ne yhteen, kunnes taikina
on tasaista. Muotoile jauhotetuin käsin taikinasta ohuita rieskoja ja asettele ne uunipellille. Voitele rieskat rypsiöljyllä ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.

4. Paista kikhernerieskoja uunin keskitasolla noin 12 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin kullanruskei
ta. Tarjoile rieskat lämpiminä joko sellaisenaan suosikki voileipätäytteilläsi tai esimerkiksi rosmariini-ruskeavoin tai hummuksen kera.

Valmistusaika: 30 min
Annosmäärä: 4

Jäikö nälkä?

Tilaa leivontaideat sähköpostiisi!