Juustoleipä

annosmäärä
15
valmistusaika
40 min
Valmista herkullinen juustoleipä helposti kotona! Tämä resepti on täydellinen sormisyötäväksi ja nopea valmistaa. Kokeile!
Juustoleipä
15
40 min
Ainekset

1 1/3 dl oliiviöljyä tai voita


2/3 dl vettä


2/3 dl maitoa


ripaus suolaa


5 dl tapiokajauhoja


2 tl valkosipulimurskaa


1 1/2 dl parmesaaniraastetta


2 kananmunaa


Valmistus

1. Esikuumenna uuni 190 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Voit halutessasi käyttää myös pientä muffinipeltiä tai donitsivuokaa taikinan kypsentämiseen.

2. Mittaa oliiviöljy, vesi, maito ja suola isolle paistinpannulle ja kuumenna. Kun seos alkaa kuplia, nosta pannu heti liedeltä ja sekoita joukkoon tapiokajauhot ja valkosipulimurska.

3. Anna taikinan vetäytyä vähintään 10 minuuttia tai kunnes seos on jäähtynyt.

4. Sekoita jäähtyneen massan joukkoon parmesaaniraaste ja kananmunat. Kun taikina on täysin sekoittunut ja yhtenäinen, sen koostumuksen pitäisi muistuttaa etäisesti raejuustoa.

5. Nostele desilitran mitalla noin puolen desin taikinakekoja leivinpaperille tai muffinipellille. Kypsennä esilämmitetyssä uunissa keskitasolla 15–20 minuuttia tai kunnes taikinan pinta kevyesti tummuu.

6. Anna juustoleipien jäähtyä ennen tarjoilua. Nauti ne sellaisenaan maukkaana suolaisena sormisyötävänä tai lisukkeena herkullisella aterialla.

Valmistusaika: 40 min
Annosmäärä: noin 10–15

Jäikö nälkä?

Tilaa leivontaideat sähköpostiisi!